Dakterras Aanleggen | Dakterras Bouwen

Wij leggen ook graag uw houten dakterras aan! Volledig naar uw wens!

Ons vakmanschap én passie garanderen u jarenlang zorgeloos plezier. Ook met 23 jaar ervaring in dit vak, gaan wij nog elke dag met plezier werken omdat wij weten dat we iets moois gaan maken voor u!

Rudi 0475/262354 of info@tuinterras.be

1. Hoe leggen wij een dakterras ?

Uw dakterras aanleggen begint uiteraard met een grondige opkuis van de dakbedekking.

Aangezien een plat dak steeds afheld, wordt eerst het volledige dak met laserapparatuur nagemeten om het hoogste punt van het dak te kennen. Vervolgens berekenen we volgens welke verhouding wij de polypropileenpoten/m² zullen plaatsen. Ook de afstand tussen de onderbalken wordt berekend volgens de strengste norm. Dit alles om de hoogst mogelijke stabiliteit te bereiken. Deze poten staan uiteraard ‘los’ op de dakbedekking, dwz dat er nooit geboord zal worden in de dakbekleding. Het terras wordt aldus geplaatst op speciaal daartoe ontwikkelde polypropileenpoten voor de bescherming van de dakbedekking én de verluchting van het hout. Alle materialen die wij gebruiken voor de onder structuur van het dakterras zijn uit hardhout om de duurzaamheid van het terras te garanderen. Er wordt rigoreus op gelet dat er nergens kontakt is tussen het terrashout en de muren of de dakbedekking.

 

2. het dakterras aanleggen

Het dakterras aanleggen gebeurt in Ipé, Padoek, Bangkirai, Afrormosia, Teak of een andere kwalitatieve houtsoort en altijd met ‘blinde’ bevestigingen. U kan écht spreken van buitenparket. Wij slagen erin zelfs trappen of luiken of plinten blind te bevestigen dmv tappen, de aloude ambachtelijke manier van bevestigen van hout op scheepsdekken.Ook Thermowood, een goed ecologisch alternatief hebben wij in ons gamma.

Aan alle afvoergaten worden door ons luikjes voorzien, zodat jaarlijkse controle zeer eenvoudig word. Elke afvoer op een plat dak wordt door ons voorzien van ‘spinnen’ om alle bladafval tegen te houden.

 

3. Einde der werken

Uw dakterras is voor ons afgewerkt als u tevreden bent én wij er zeker van mogen zijn weer een nieuwe tevreden klant bij te hebben. Wij maken nooit publiciteit omdat onze klanten ons aanbevelen aan familie, vrienden, etc. Zo hebben wij reeds een “achtste generatie via via”-aanbeveling die oorspronkelijk begon in 1993 en die onlangs bevestigd werd met een bestelling.